App Markt NL

ADP

ADP

In de USA is ADP sinds de vijftiger jaren van de vorige eeuw 'a household name'. Payroll=ADP, een prachtig bedrijf dat draait om innovatie én betrouwbaarheid
 

Henry Taub

De geschiedenis van ADP gaat terug tot 1949, toen de 21-jarige Henry Taub in zijn woonplaats Paterson, New Jersey (USA) op bezoek ging bij een bedrijf in de buurt. Daar trof hij boze personeelsleden en een hoogst geïrriteerde directie. De mensen hadden hun loon nog niet gehad.

De medewerker die normaal de berekening en betaling van de lonen verzorgde was namelijk ziek geworden. De directie had daarom het gewone werk maar opzij geschoven en probeerde nu uit alle macht de zaak voor elkaar te krijgen. Dat lukte uiteindelijk… maar vraag niet hoe.
 

Structurele oplossing

Henry was verbijsterd over de onrust die dit alles veroorzaakte: boze medewerkers, gefrustreerde managers, achterblijvende productiviteit. Allemaal omdat één medewerker was uitgevallen! Hij vroeg zich af hoeveel andere bedrijven dergelijke crises doormaakten wanneer de loonadministrateur opeens ziek werd. Daarvoor moest toch een structurele oplossing te vinden zijn?
 

Gespecialiseerde dienstverlener

Zo ontstond het vernieuwende idee dat aan de basis stond van ADP. Henry huurde een bescheiden kantoor boven Grinker’s IJssalon aan Church Street in Paterson, New Jersey. Voortaan konden bedrijven hun lonen correct, betrouwbaar én betaalbaar laten verzorgen door een gespecialiseerde dienstverlener. Niet veel later leverde Henry persoonlijk zijn eerste ‘loonlijst’ bij zijn allereerste klant af. Zijn initiatief maakte de bedrijfsvoering van alle ondernemers voor altijd anders en vooral makkelijker!
 

Contactinformatie

Naam:

ADP

Website:

https://www.adp.nl/

Telefoonnummer:

0031 10 459 8644

Emailadres:

Apps van ADP

Logo van ADP Workforce

ADP Workforce

personeelsadministratie (hrm) pakket

AppMarkt.nl is een online klantportaal van Content Power