App Markt NL

Appvocatuur

Appvocatuur

Het gemak van Appvocatuur

Bij Appvocatuur zijn alle onderdelen altijd inbegrepen. U betaalt dus nooit extra voor onderdelen. Dit gemak is ook terug te vinden in de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Het Dashboard is bijvoorbeeld helemaal naar wens in te richten met een paar simpele handelingen.

Kijk bij de verschillende onderdelen hoe ze uw werkzaamheden kunnen vereenvoudigen.
 

Dashboard

Het dashboard in Appvocatuur bevat onderdelen (widgets) die snelle toegang bieden tot de meest recente zaken, maar ook widgets die laten zien welke zaken op hun eind lopen.

Iedere gebruiker kan zijn of haar dashboard helemaal naar eigen wens inrichten met onderdelen die voor hem of haar van belang zijn. Op deze manier kan een advocaat bijvoorbeeld snel inzien welke telefoontjes er binnen zijn gekomen, terwijl de financiële administratie een lijstje van te accorderen declaraties ziet.
 

Bent u overtuigd van Appvocatuur? Bekijk dan nu wat de mogelijkheden zijn voor uw kantoor!
 

 • Advocaten
  Iedere advocaat kan op het dashboard zijn afspraken voor de komende periode zien, of de telefoonnotities van binnengekomen gesprekken. Vanuit het dashboard kunt u direct navigeren naar een dossier waar u recentelijk aan heeft gewerkt.

 • Financiële administratie
  Medewerkers van de financiële administratie kunnen in een oogopslag zien welke declaraties geaccordeerd moeten worden. Ook dossiers waarvan het voorschot of het aantal toevoegingsuren op begint te raken kunnen snel inzichtelijk worden gemaakt.

 • Zoeken
  Indien gewenst kan er op het dashboard een zoekfunctie worden getoond. Met deze zoekfunctie kunt u snel zoeken in dossiers, cliënten of correspondentiestukken. Vanuit de zoekresultaten kunt u direct het de dossier- of cliëntgegevens openen.
   

Dossiers

In Appvocatuur draait alles om uw dossiers. Dossiers zijn gemakkelijk en uitgebreid aan te maken, van alle opties voorzien.

Dossiers zijn opgebouwd uit zaakgegevens, cliëntgegevens, betalingsafspraken, documentenbeheer, urenregistraties en declaraties. Vanuit de detailweergave van een dossier kunt u eenvoudig gegevens wijzigen of aanvullen. Appvocatuur verbergt automatisch zaken die niet relevant zijn voor een dossier, zo blijft het voor u overzichtelijk en wordt u niet overspoeld met gegevens die niet terzake doen.

 • Overzicht
  Dossiers zijn binnen Appvocatuur onderverdeeld in 3 categoriëen: actueel, gedeclareerd (einddeclaratie) en archief. Bij de overzichten kunt u gemakkelijk kiezen om alleen uw eigen dossiers weer te geven. De paarse actieknoppen geven snelle toegang tot acties die relevant zijn voor het gegeven dossier.
   
 • Uren registreren
  Het is mogelijk om binnen een dossier snel en eenvoudig uren te registreren. Met meerdere advocaten aan een zaak werken is geen probleem, iedere advocaat kan zijn activiteiten netjes onder zijn eigen naam boeken.
   
 • Correspondentie
  Het aanmaken van correspondentie is eenvoudig en krachtig. Op basis van de dossiergegevens wordt automatisch de juiste geadresseerde gekozen. Complete brieven kunt u, bijna volledig gevuld, downloaden dankzij het sterke correspondentie-onderdeel.

 

Relaties

Appvocatuur bevat diverse veelvoorkomende relatiegegevens en actualiseert deze periodiek. Het gaat daarbij onder meer om:

 • Rechtspraak: rechtbanken, gerechtshoven en hoge raad;
 • Parketten: arrondissementsparketten, ressortsparketten, functioneel parket en landelijk parket;
 • Penitentiaire Inrichtingen.

Uiteraard kunt u ook uw eigen relaties in Appvocatuur opslaan. Cliënten, collegae of andere relaties zoals wederpartijen kunnen eenvoudig binnen Appvocatuur worden geadministreerd.

 • Eigen cliënten
  U houdt zelf relatiegegevens bij van cliënten. Al deze relatiegegevens worden gebruikt bij het automatisch aanmaken van correspondentie.

 • Collegae
  Neemt u een dossier over van een collega? Tijdens het aanmaken van een dossier kunt u eenvoudig de gegevens van de andere advocaat invullen. Heeft u al eerder een dossier van deze advocaat overgenomen? Dan is deze beschikbaar vanuit het relatiebestand.

 • Overige relaties
  Appvocatuur biedt ook de mogelijkheid om relaties aan te maken die misschien in eerste instantie niets met een dossier te maken heeft. Zo kunt u alle relaties een plek geven binnen onze software.
   

Communicatie

Met behulp van Appvocatuur registreert u op dossierniveau inkomende correspondentie en maakt u geautomatiseerd uitgaande correspondentie aan. Bij het aanmaken van uitgaande correspondentie vult Appvocatuur zelf de benodigde adresgegevens in en wanneer nodig kunt u zelf kiezen of u iemand een cc wilt toezenden. Op dit moment zijn er ruim 100 standaardbrieven beschikbaar.

Naast correspondentiestukken kunt u ook andere communicatie registreren. Telefoonregistraties, al dan niet met een notitie, of documenten die u gedeeld heeft met derden zijn in te zien.

 • Telefoonlogboek
  In het telefoonlogboek kunt u alle telefonische contacten vastleggen. Daarnaast kan een gebruiker in Appvocatuur een telefoonnotitie opstellen die wordt gekoppeld aan het dossier en het telefoonlogboek.

 • Documenten
  Appvocatuur biedt u de mogelijkheid om documenten gedurende een bepaalde periode met de cliënt of met derden te delen. Het gaat om correspondentie en zaakgerelateerde documenten (aantekeningen en processtukken).

 • Inkomend en uitgaand
  Appvocatuur toont alle inkomende en uitgaande correspondentie. U bepaalt zelf de selectiecriteria voor een specifiek overzicht van correspondentie (periode, dossier, status, soort).
   

Urenregistratie

Binnen Appvocatuur kunt u de gewerkte uren en dienstreizen zodanig registreren dat Appvocatuur deze gegevens automatisch koppelt aan het gekozen dossier. De urenregistratie kan zowel handmatig als automatisch via de stopwatchfunctie plaatsvinden. Als u de stopwatch gebruikt om uren te registreren, kunt u probleemloos naar andere pagina's navigeren terwijl de stopwatch blijft doorlopen.

 • Overzicht
  Appvocatuur toont standaard alle geregistreerde uren en dienstreizen. U bepaalt zelf de selectiecriteria voor een specifiek overzicht van urenregistraties (periode, dossier, medewerker).

 • Download
  Op dossierniveau zijn alle urenregistraties zichtbaar. Eenvoudig een overzicht downloaden is geen probleem. Dit kan voor alle urenregistraties of alleen voor gedeclareerde uren.

 • Stopwatch
  Dankzij de handige stopwatchfunctie kunt u gemakkelijk bijhouden hoeveel tijd u aan een dossier heeft besteed. Bij het opslaan van de urenregistratie wordt de bestede tijd automatisch afgerond.
   

Declaraties

Appvocatuur ondersteunt allerlei vormen van betalingsafspraken, die op dossierniveau worden vastgelegd.

Indien gewenst zet Appvocatuur de declaraties voor betalende cliënten op basis van de ingevoerde betalingsafspraken automatisch voor u klaar, om te accorderen en te verzenden. Deze declaraties worden automatisch gekoppeld aan het dossier.

Uiteraard is het handmatig aanmaken van declaraties ook mogelijk.

 

 • Overzicht
  Appvocatuur toont standaard alle declaraties en/of toevoegingsaanvragen. U bepaalt zelf de selectiecriteria voor een specifiek overzicht van de declaraties en/of toevoegingsaanvragen (periode, dossier, factuurstatus, status toevoeging).

 • Toevoegingszaken
  Bij het declareren van toevoegingszaken wordt automatisch rekening gehouden met de vigerende regelingen van de Raad voor Rechtsbijstand.

 • Betalingen
  In Appvocatuur kunt u voor elke declaratie (deel)betalingen registreren. Appvocatuur wijst u automatisch op het aanmaken van herinneringen en aanmaningen.
   

Toevoegingen

Met Appvocatuur kunt u zowel betalende als toevoegingszaken administreren. Wordt een toevoeging onverhoopt toch afgewezen en moet het dossier worden omgezet naar een betalende zaak? Geen enkel probleem, met behulp van de ingebouwde functies kunt u een dossier snel omzetten van toevoeging naar betalend of andersom.

 • RvR
  Het is bij het aanvragen van een toevoeging niet langer nodig alle cliënt- en dossiergegevens dubbel in te voeren. Vanuit het overzicht van toevoegingen kunt u een xml-bestand downloaden dat kan worden geimporteerd in de MijnRvR omgeving.

 • Extra aanvraag
  Zowel in het dossier, als op het dashboard kunt u zien welke toevoegingszaken het beschikbaar aantal uren naderen. Wanneer u aangeeft extra uren te hebben aangevraagd, worden de reeds geregistreerde uren automatisch vastgezet.

 • Kilometers
  Wanneer de einddeclaratie voor een toevoegingszaak naar de RvR moet worden gestuurd, kunt u vanuit Appvocatuur een reizenformulier downloaden. Op deze manier kunnen ook al uw dienstreizen netjes gedeclareerd worden.

 

Agenda

Appvocatuur toont de agenda van de gebruiker op dag, week of maandbasis. De agenda's van alle medewerkers kunnen eenvoudig worden ingezien.

 • Exchange
  De agenda kan worden gesynchroniseerd met uw Exchange agenda. De afspraken die u in Appvocatuur aanmaakt worden automatisch gesynchroniseerd met Exchange.

 • Google
  Het is mogelijk om uw Google agenda automatisch te laten synchroniseren. Het maken van nieuwe afspraken vanuit Appvocatuur is niet mogelijk.

 • Dashboard
  De geplande afspraken voor de komende periode worden in een handige widget op het dashboard getoond.
   

Overzichten

Appvocatuur biedt de mogelijkheid om allerlei overzichten op kantoorniveau op te stellen. Op dit moment zijn overzichten opgenomen die zich richten op urenregistraties, financiën op dossier- en kantoorniveau of betalingssoort. U bepaalt de selectiecriteria voor een specifiek overzicht (periode, advocaten, zaaktypen).

 • Uren
  U kunt eenvoudig inzicht krijgen hoeveel uur elke advocaat heeft besteed aan betalende of toevoegingszaken. In het overzicht worden zowel de uren op eigen zaken, als de uren op zaken van andere advocaten getoond.

 • Financieel
  Met de financiële overzichten kunt u in een oogopslag zien welke betalende zaken gedeclareerd moeten worden of hoeveel omzet een advocaat heeft gegenereerd. Voor zowel betalende als toevoegingszaken kunt u eenvoudig de onderhanden werk positie bepalen.

 • Overig
  Het overzicht in de categorie 'Overig' laat u zien hoeveel betalende en hoeveel toevoegingszaken er aangemaakt zijn in een bepaalde periode.
   

Telefoonnotities

In Appvocatuur is het zeer eenvoudig om een inkomend of uitgaand telefoontje te registreren. Het maakt niet uit waar u mee bezig bent op het moment dat de telefoon gaat, het registreren van een telefoontje kan worden gedaan zonder dat u hoeft af te breken waar u mee bezig bent.

 • Dossiers
  Door telefoonnotities aan een dossier te koppelen heeft u ook in de detailweergave van een dossier direct een overzicht.

 • Telefoonboek
  Naast telefoonnotities biedt Appvocatuur ook de mogelijkheid om inkomende of uitgaande telefoontjes te registreren zonder daar een notitie bij te hoeven maken.

 • Dashboard
  Telefoonnotities die aan u gericht zijn kunnen worden getoond op het dashboard. Het is mogelijk om al uw notities te tonen, of alleen notities die nog niet zijn afgehandeld.

Details

Naam:

Appvocatuur

Uitgever:

Appvocatuur

Categorie:

juridische software

Meer informatie over de ontwikkelaar

Bekijk de pagina van Appvocatuur
Overzicht Nederlandse juridische software

AppMarkt.nl is een online klantportaal van Content Power